Jadłospis na najbliższy tydzień
29
04
2024
poniedziałek
śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, tuńczykiem, sałatą zieloną, rzodkiewką, kakao na mleku, herbata z miodem i cytryną.
2 śniadanie
Ogórek zielony
obiad
Krupnik z mięsem, ziemniakami na wywarze mięsno-jarzynowym (kasza jęczmienna, mięso z indyka, szponder lub antrykot wołowy, marchew, pietruszka, seler, por, włoska kapusta) z zieloną pietruszką. Racuszki z jabłkami (mleko, mąka pszenna, jajka) z cukrem pudrem, marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy (czarna porzeczka, jabłko, śliwki, daktyle).
podwieczorek
Chleb graham ze słonecznikiem, masłem, szynką wiejską, pomidorem, zieleniną.
30
04
2024
wtorek
śniadanie
Zupa mleczna z płatkami wielozbożowymi, miodowymi, chleb graham ze słonecznikiem, masłem, serem żółtym, ogórkiem zielonym, herbata z miodem i cytryną.
2 śniadanie
Papryka czerwona
obiad
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze jarzynowym (masło, marchew, pietruszka, seler, por, włoska kapusta) z zieloną pietruszką, zabielana śmietaną. Kotlety drobiowe, panierowane (jajka, mąka pszenna, bułka tarta), ziemniaki z koperkiem, marchewka na gorąco (masło, mąka pszenna), kompot wieloowocowy (czarna porzeczka, jabłko, śliwki, daktyle).
podwieczorek
Kisiel owocowy, pałeczki kukurydziane.
01
05
2024
środa
śniadanie
Dzień wolny
2 śniadanie
Dzień wolny
obiad
Dzień wolny
podwieczorek
Dzień wolny
02
05
2024
czwartek
śniadanie
Chleb pszenno-żytni z masłem, parówką z szynki na gorąco z keczupem, rzodkiewką, herbata na mleku, herbata z miodem i cytryną.
2 śniadanie
Jabłko
obiad
Zupa ziemniaczana z mięsem, warzywami na wywarze mięsno-jarzynowym (mięso z indyka, szponder lub antrykot wołowy, marchew, pietruszka, seler, por, włoska kapusta) z zieloną pietruszką. Makaron z białym serem, masłem, cukrem, żurawina do chrupania, kompot wieloowocowy (czarna porzeczka, jabłko, śliwki, daktyle).
podwieczorek
Chleb pszenno-żytni z masłem, jajkiem gotowanym na twardo w plasterkach, ogórkiem zielonym.
03
05
2024
piątek
śniadanie
Dzień wolny
2 śniadanie
Dzień wolny
obiad
Dzień wolny
podwieczorek
Dzień wolny
Woda mineralna, niegazowana dostępna dla dzieci na oddziałach.
Informacje dotyczące żywności
Produkty zapisane tłustym drukiem mogą zawierać substancje powodujące alergię lub reakcje nietolerancji zgodnie z zał. nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady /UE/ Nr 1169/2011 z dnia 25.X.2011r
W sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności przedstawiamy listę składników alergennych mogących występować w przygotowanych potrawach:
Zboża zawierające gluten/ pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica khorasan/, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, mleko, orzechy, migdały, seler, nasiona sezamu, gorczyca, łubin.